Lak

Lakbehandling og lak anvendes til lukning af gulvets overflade så der fremkommer en uopslidelig og nydelig behandling. Gulvlakken lukker fladen på træet, dette giver en ligetil gulvrengøring og pleje og pasning.

Lak og laktyper?

Normalt bruges 2 lag vandbaseret lakering. Ønskes ekstra meget holdbarhed kan 3 lag lakering eller en 2-komp lakoverflade vælges. Lakning med lakoverflade holder sagtens i mange år før en re-lakering er tiltrængt. Skriv til os for mere oplysning om boliglak og laktyper.

Lakbehandling og glans?

Lakbehandling fås med forskellig glans efter ønske. Vi tilbyder halvblank, mat, silkemat, halvmat, blank og ultramat. Blank gulvlak vælges yderst sjældent nu om dage, mens mat lakoverflade er på mode. Ifald du er usikker på om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en malerforretning eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende lak. Syrehærdende lakoverflade er spritbaseret eller terpentinbaseret og derfor sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Dermed benyttes kun vandbaseret lak idag, idet holdbarheden og slidstyrken overfor normal brug og slid er meget kraftig.

Er lak rengøringsvenlig?

Lakbehandling forsegler og lukker trægulvet med en plastikoverflade, der er let at vedligeholde. Jo flere lag lakering der anvendes, des mere kraftfuld og lukket bliver gulvoverfladen. Vask og støvsugning er meget let på et lakeret bræddegulv, idet gulvlak er smudsafvisende, rengøringsvenlig samt let at vedligeholde.

Kan boliglak genbehandles?

En lakbehandlet overfladebehandling kan re-lakeres, hvilket skal laves før lakken slides igennem. Hertil udføres en let slibning, så der lakbehandles ovenpå den eksisterende lakbehandling. Denne proces fjerner ikke hakker, misfarvninger og ridser, men har alene til hensigt at forny gulvfladen.

Hvad er hvidpigmenteret boliglak?

En række kunder vælger hvidpigmentering. Hvid boliglak er på mode og kan således anbefales, forudsat der ønskes et lyst parketgulv med en hvidlig patina. Det er en yndet overflade som talrige gerne vil have.

Forskellige overfladebehandlinger af gulve?

Sæbe, olie, lud og voks er alle gode løsninger til lakering. En gulvbehandling må afpasses til det specifikke parket eller plankegulv og passe til kundens ønsker og krav.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *