Trappeslibning

Trappeslibning og afslibning af trappetrin udføres tit i forbindelse med gulvslibning. Som ved slibning af trægulve kan trapper med trætrin afslibes og blive ligesom som nye endnu engang.

Trappeslibning

Hvad koster en trappslibning

Trappeslibning tager længere tid pr. m2 end gulvslibning, og prisen udregnes derfor pr. trin og ikke pr. kvadratmeter. Der benyttes forskellige fremgangsmåder til afslibning af trapper afhængig af trappetypen. Her skelnes normalt mellem:

  • Indre trapper
  • Hovedtrapper og bagtrapper
  • Udendørs trappe
  • Trapper behandlet med fernis.

Hvor udføres trappeslibning?

Alle typer trapper i træ kan med fordel afslibes. Trappeforkanten samt den vandrette trædeflade afslibes, og altså ikke gelænder, mellemstykker, sidestykker og gerichter og så videre.

Afslibning af trappetrin

Invendige trapper er trapper i et hjem, til eksempel et hus eller en ejerlejlighed. Hvor derimod en trappegang er betegnelsen for trapper i en etageejendom. Trapper, der tidligere har været efterbehandlet med fernis må renoveres med specialudstyr, rekvisitter og maskiner.

Afslibning af trapper

Afslibning af trapper udføres med en lille håndholdt gulvsliber, og iøvrigt efter helt samme procedure som ved gulvafslibning. Afslibningen foretages som ved en almindelig fuldslibning af plankegulve og parketgulve:

  • Grovslibning
  • Mellemslibning
  • Finslibning
  • Let slibning
  • Polering

Trapper afslibes 4 – 5 gange afhængig af trædefladens kvalitet. Der indledes med en grovslibning og det grove sandpapir, for at fjerne den eksisterende overflade. Derefter afslibes der med finere og finere korn, indtil finishen er iorden.

Støv og trappeslibning?

Afslibning af trappe støver lidt mere end en typisk afslibning af gulve. Det skyldes at der benyttes små håndholdte gulvslibere, med reduceret sugekapacitet. Efter trappeslibningen støvsuges alle vandrette overflader, hvorfor udslippet af støv vil bære begrænset.

Kan en trappe efterbehandles?

Umiddelbart efter overfladeslibningen, må der behandles med en overfladebehandling. Her kan der vælges imellem lud, olie, lak med for eksempel hvidpigment. Hvid lak, hvid lud og hvid olie er hotte løsninger til ethvert hjem. Gulvbehandlingen beskytter og skåner træet, og skaber en slidstærk overflade.

Hvad koster afslibning af trapper og trappeslibning?

Prisen på afslibning af trapper og trappeslibning afhænger af trappens opbygning og størrelse samt hvilken løsning som vælges. Modtag billig afslibning af trappetrin og trapper samt kort ventetid.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *